Café Mauro - kávé Dél-Olaszországból

message
Nincs hozzászólás
star
Összes értékelés 0

Caffé Mauro - kávé Dél-Olaszországból

Ezúttal a kávé kedvéért Dél-Olaszországba, Reggio Calabriába költözünk. Itt kezdett kialakulni több mint hatvan évvel ezelőtt egy újabb fáradhatatlan vállalkozó ötlete és gondolata.

Demetrio Mauro tízéves kora óta keményen dolgozik hajókon a Strait Harborban, miközben arról álmodozott, hogy egy napon saját üzletet nyit. Huszonöt évesen a sok probléma ellenére sikerült megvennie első csónakját. Vállalkozását Afrikába költöztette, és még saját utazási irodát is alapított... csak azért, hogy mindent elveszítsen a második világháború borzalmai alatt. Így hát a legelejéről kellett kezdenie, és úgy döntött, hogy egy új termékkel – a kávéval – megteszi.

Bár 1945-től ő is Milánóban élt családjával, végül úgy döntöttek, hogy hazatérnek, vissza szülőhazájába, Calabriába. 1949-ben Demetrio Mauro megalapította Caffé Mauro márkáját, amely azonban csak egy kis, 20 kg-os pörkölőből állt, a kikötő melletti régi raktárban. A kemény munka és az előrelátás segített neki feljutni a mélypontról, ezúttal hazájában.

Demetrio rájött, hogy a via Florio-i kis pörkölő nem lenne elég, ezért 1958-ban úgy döntött, hogy valami nagyobbra terjeszkedik. Egy régi raktárból egy négyemeletes, hatalmas betonépületbe költöztette át. A hatvanas években megnövekedett keresletnek köszönhetően cégét még tovább kellett bővíteni, Mauro újabb, még nagyobb üzemet nyitott.

A via Borrace-en ma már nem működik az eredeti betonpörkölő, mert 1997-ben egy újat cseréltek, amely még mindig az egyik legmodernebb Európában.

Itt emlékeztünk az előrelátásra. Ez elsősorban a kávé csomagolására vonatkozó döntésben nyilvánult meg. Addig szabadon árulták. Ennek köszönhetően az 1960-as években a Caffé Mauro-t minden élelmiszerboltban és szupermarketben hívták. A házhozszállítással, a kiváló minőségű termékekkel és egy innovatív kampánysal együtt a Caffé Mauro egyre nagyobb népszerűségnek és népszerűségnek örvend.

Mauro kezdetben egy régi raktárban lévő első kis pörkölőjében mindössze napi háromszáz kiló pörkölt kávét tudott előállítani. 1957-ben ezerötszázra szaporodott, de még ez sem tudta kielégíteni a piaci igényeket. A fent említett üzem megnyitása után azonban a via Borrace-en Mauro ezt a termelést napi harmincezer kilogrammra tudta emelni. Azóta ez a szám nőtt és napról napra nő.

A cég gazdag és érdekes történetéből arra lehet következtetni, hogy minden termék első osztályú kávé.

A Caffé Mauro kávébabot importál Brazíliából, Afrikából, Közép-Amerikából vagy akár Ázsiából. Ezt követően egy sor precíz eljáráson keresztül feldolgozzák, hogy megfeleljen az olaszországi, európai és az egész világ jelenlegi szabványainak.

A sokféle forrásnak köszönhetően a piaci igények széles skálájához tud alkalmazkodni, és mindegyiket lefedi, így ha Ön az olasz kávé szerelmese, a Caffé Mauro mindenképpen megér egy próbát.

https://www.caffemauro.com/en/azienda/inizia-la-storia