Alfredo - német minőség

message
Nincs hozzászólás
star
Összes értékelés 0

Alfredo - német minőség

Olaszországban, a kiváló kávékról híres országban nehéz csak egyet választani. Mindenki mást szeret, és mindenkinek más a márka. És a kávémárkák e látszólag végtelen választékában egy másik név is kiemelkedik - Alfredo.

Néhányan most meglepődhetnek, mert tudjátok, hogy Alfredo Németországból származó márka. És nem tévedsz. Ez a márka az olasz és a német kávé világának legjavát ötvözi. Az egész azzal az ötlettel kezdődött, hogy egy darab Olaszországot hozzuk Németországba.

Több mint ötven évvel ezelőtt egész Németországban csak közönséges szűrt kávét lehetett találni, ma már hiába keresnénk ott a hétköznapi eszpresszót. Az eszpresszó csak az ünnepekhez kötődött Olaszországban. Ez azonban megváltozott, amikor a hetvenes években Albert Darbovennek az az ötlete támadt, hogy ezt az olasz specialitást a német piacra vigye, amelyre már égető szüksége volt a tipikus szűrt kávé helyett.

Ennek a tervnek a megvalósítása érdekében Darboven pörkölőket küldött Bolognába, hogy a legjobbaktól tanulják meg az eszpresszókészítés művészetét. Később ezt az olasz hagyományt a némettel kellett ötvözni, és ezért felügyelni kellett a német szabványok betartását és az alapanyagok magas minőségét. Apa, az első "házi" eszpresszók megérkeztek Németországba.

A kereslet növekedése hatalmas volt. Mivel Németországban akkoriban nagyszámú Olaszországból érkezett bevándorló élt, ez a termék soha nem látott méretű népszerűségre tett szert. Sokan közülük nem hagyták ki a lehetőséget, hogy saját cukrászdát vagy fagylaltot nyissanak, és hazájukból származó kávét áruljanak.

A németek is örültek a változásnak, és hamarosan más olasz kávétermékek is megjelentek Németországban, mint például a cappuccino vagy a latte macchiato.

E sikerek után újabbak kezdtek felbukkanni, ami a különböző ízek elterjedéséhez, végső soron a külpiaci terjeszkedéshez vezetett. Németországból Alfredo elterjedt Lengyelországba, Hollandiába, Írországba és más európai országokba.

Alfredo a legjobb elemek keveréke lett. A nagyközönség számára elérhető, kiváló minőségű kávé, amelyet manapság szinte bárhol elfogyaszthat. Ez nem az Ön szokásos ételkávéja, de minden bisztróban, szállodában, bárban vagy kávézóban biztosan megállja a helyét.

A kiváló ízek széles választéka olyan aromával kombinálva, amely közvetlenül Olaszországba juttatja Önt, szinte ellenállhatatlanná teszi az Alfredo márkát. Itt találhat hagyományos keverékeket és exkluzív keverékeket Olaszország különböző részeiről, egy kis eredetiséggel. Az erős dél-olasz Cremazzurotól a 100%-os robustától a Primus Omnium eszpresszóig, melynek 100%-os arabica szemes keveréke tökéletes példája Észak-Olaszország ékszerének.

Két kávé szuperképességének kombinációjával az Alfredo azon márkák közé tartozik, amelyekben mindenki talál valamit, és bármit is keres, az Alfredo megér egy próbát. https://www.alfredo-espresso.com/en/about-us