Dallmayr - müncheni csemege

message
Nincs hozzászólás
star
Összes értékelés 0

Dallmayr - müncheni csemege

Minden vállalat kellőképpen büszke a történelmére. A gazdag történelem automatikusan társul a tapasztalatokhoz, a hagyományokhoz, a haladáshoz és minden bizonnyal a végtermék minőségéhez. A jól bevált minőség az, ami jó hírnevet szerez. Tehát vessünk egy pillantást egy cégre, amelynek eredete 300 éves múltra tekint vissza.

A legelején, 1700 körül egy Christian Reitter nevű kereskedő telepedett le Münchenben, és lefektette valaminek az alapjait, ami később átalakul a mai Dallmayr céggé. Ekkor azonban még nem árult kávét, és a Dallmayr márkáról nem is terjedtek pletykák.

A Dallmayr nevet csak 1870-ben adta a cégnek akkori tulajdonosa, Alois Dallmayr. 1895-ben halt meg, és a céget felvásárolta Anton Randlkofer. Anton halála után felesége, Tereza örökölte a céget, ami akkoriban példátlan dolognak számított. A céget egy nő vezette. Vezetése alatt azonban a cég felvirágzott, és Európa egyik leghíresebb csemegeboltjává vált.

Minden a tervek szerint ment egészen 1931-ig, amikor a cég nehéz időkbe esett, és elölről kellett kezdenie. Egy másik örökös, Hermann Randlkofer úgy döntött, hogy újra feléleszti a céget, de ezúttal kávéval próbálkozott. Már 1933-ban külön részleget hoztak létre a különleges kávéval. Konrad Werner Wille, egy 19 éves kávészakértő alapította. Zöldkávét kezdett vásárolni, felügyelte annak feldolgozását, pörkölését, valamint értékesítést is szervez. Folyamatosan új márka jelenik meg a kávé világában - Alois Dallmayr.

1940-ben azonban új katasztrófa történt. A bombázás során a cég épületét a földdel egyenlővé teszik, Paul Randlkofer és Konrad Werner Wille pedig mindent megtesz a rekonstrukció érdekében. Sikeres lesz, és az üzlet is sikeres lesz. Még a népszerűsége is annyira nő, hogy ugyanazt a nevet és tiszteletet építette ki, mint egykor az eredeti csemege.

Ezen túlmenően a cég megkezdi az első kiváló minőségű automaták piacra dobását. 1991-ben megkezdődik a világra való terjeszkedésük, és az első gépek Közép- és Kelet-Európában találják meg helyüket.

Azóta a mai napig terjeszkedésük folytatódik. Egyre több kávézóban és kávézóban váltak elérhetővé. A nevük nőtt, csakúgy, mint az ügyfélkörük.

Dallmayrben tisztában vannak történelmükkel, és nem akarják, hogy tapasztalataik és hagyományaik eltűnjenek. 2014-ben megalapították saját akadémiájukat "A tudás hatalmat teremt" szlogennel.

Egyik legrangosabb termékük a kávé, melynek keverékét 1960 körül hozták létre. Szerzője a Dallmayr kávé már említett "ősapja", Konrad Werner Wille. 100%-ban arabica prémium keveréke, amelyet a világ legjobb termesztő régióiról szüreteltek. Legjelentősebb eleme éppen az Etiópia déli vidékeiről származó Arabica bab – a kávé szülőhelye.

Napjainkban már világhírű márka, és az egyik legrangosabb és legismertebb német kávé. Ragaszkodik müncheni gyökereihez, és egyéb finomságaik továbbra is elérhetőek azok számára, akik nem csak kávéra vágynak.

Úgy gondolom, hogy most meg van győződve arról, hogy minden csésze kávé mögött ott rejlik a múlt legjava, valamint a jelen jelentőssége és újdonsága. És ha értékelni tudja a kávé nagy hagyományait, vagy ha más finomságok szerelmese, akkor valószínűleg a Dallmayr lesz a megfelelő hely az Ön számára, ahol pontosan azt találja, amit keres.