Lucaffé - minőség és báj

message
Nincs hozzászólás
star
Összes értékelés 0

Lucaffé - minőség és báj - A sikerhez vezető út ritkán könnyű. Ehhez elszántság, kreatív munkamódszerek, akadályok közepette való feladás képessége és természetesen maga a kemény munka is szükséges. Nem működik ez másként a kávé terén sem. Azok a cégek, amelyek alapítói idejüket, erőforrásaikat és erőfeszítéseiket áldozták, a csúcsra emelkedtek, míg mások a homályba kerültek, és soha nem hagyták el kezdetük helyét. A kemény munka és a gyors felemelkedés története egy másik olasz kávéhoz is kapcsolódik – a Lucafféhoz.

Mint mindenki más, Lucaffé is kicsiben kezdte. Egy kis bolt egy kisvárosban, egy olyan név, amit addig senki sem ismert, kávé, amiről korábban senki sem hallott. A mai világban valószínűleg senki sem mondaná, hogy egy ekkora nevű kávét valaha ismeretlen volt a világ.

Biztosan megérdemelte a helyét a rivaldafényben. Mindössze 14 év alatt sikerült átalakítania eladásait az évi egymillió csomagról havi több mint egymillió csomagra.

A céget 1996-ban alapította egy Gian Luca Venturelli nevű férfi a Garda-tó partján. A cég gyors növekedésnek indult, a feldolgozási, pörkölési és csomagolási módszerek pedig bővülni kezdtek. 2004-ben a pörkölő Carpanedola-ba költözött, egy másik, Gian Luca Vertunelli által irányított céghez, amely La Piccola néven működik. Együttműködésük sikert hozott mindkét fél számára.

Gian Lucca Venturelli személyesen kóstolja meg a szemeskávé minden mintáját, és rendszeresen felkeresi azon termelők ültetvényeit, akiktől szemeskávét vásárol. Legyen szó akár a három kávékontinens bármelyikéről származó kávészemekről, legyen szó Afrikáról, Amerikáról vagy Ázsiáról, mindegyikből egy mintát közvetlenül a személyes ellenőrzésen kell átesnie, mielőtt további feldolgozásra kerülne sor.

A Lucaffénál tisztában vannak a végtermék iránti felelősségükkel, ezért munkatársaik személyesen felügyelik a gyártás egyes részeit. Mire azonban a kávé a pörkölőhöz ér, megromolhat. Ennek megelőzése érdekében a szállított kávészemek a Lucaffé közvetlen irányítása alatt állnak, természetes ökológiai anyagokból készült csomagolásba csomagolják a szállítás teljes idejére. Példaként említhetnénk a legjobb minőségű Jamaica Blue Mountain kávéfajta szemeit, melyeket fahordókban szállítanak. Védő funkciójuk mellett megőrzik a kávé összetéveszthetetlen aromáját is.

Az egyes kávéfajtákat ezután a szakértők különféle keverékekké keverik össze, így mindenki választhat köztük.

A sütés során ügyeljünk arra, hogy ne kapkodjunk el semmit. Előnyben részesítjük a gyengéd, hosszabb, alacsonyabb hőmérsékletű pörkölést, amely garantálja a magasabb minőségű kávé elérését, amely pörkölés után is tartalmazza az összes jótékony anyagot. Az illóolajok védettek maradnak, a bab pedig megőrzi szép formáját és kiegyensúlyozott koffeintartalmát.

Az őrölt kávé specialistájaként biztosan nem szabad elfelejteni az ún őrölt kávé, amely összetéveszthetetlenül az egyik legfontosabb Lucaffé termék. Közvetlenül az őrlés után a papírhüvelyeket megtöltik kávéval, amelyet védő nitrogénatmoszférában vákuumcsomagolnak. A papírhüvely praktikus csomagolás őrölt kávéhoz, precíz adagolással az eszpresszó elkészítéséhez, a Lufaffé pedig minden kávémárkájához készíti, legyen szó eredeti keverékükről, 100%-os arabikáról vagy más fajtakeverékekről.

Tehát ha Ön az eszpresszó rajongója, és ízlett az igazi olasz kávéhoz, amely fiatalsága ellenére is nagy hírnevet szerzett magának, a Lucaffé biztosan nem fog csalódást okozni.