Musetti - az olasz szenvedély története

message
Nincs hozzászólás
star
Összes értékelés 0

Musetti - az olasz szenvedély története

Az olasz kávék a legjobbak. Világszerte ismertek, és több rangsorban is vezető pozíciót töltenek be. Volt már olasz kávénk a legrégebbi hagyományok attribútumaival, a legmagasabb minőségű kávé, a kivételességéről és eredetiségéről híres kávé, vagy olyan kávé, amely sikerétől rettenthetetlenül diadalmaskodik a világon.

De az olaszok művészek is, ami a művészet- és kultúratörténetben már bevált, mindenbe szenvedéllyel és lelkesedéssel vágnak bele. A Musetti kávé pedig erről szól.

„A szeretet és a tapasztalat számít, és a szenvedélyből nagyszerű dolgok születnek. Tehát ha elég őrült vagy ahhoz, hogy annak élj, amiben hiszel, bármi lehetségessé válik. Álmodtam az ízről, a hangulatról, a jó kávéról..." Ez az idézet köszön vissza először, és azonnal el tudod képzelni, hogyan folytatódik. Ez a szenvedély abban is megmutatkozik, hogy a Musetii amellett, hogy kávéipari cég, saját "Espresso School"-tal is rendelkezik, azok számára, akik felső szintű csapos pályát szeretnének választani.

A gyökerei is messzire nyúlnak vissza. Luigi Musetti kávézó, a La Casa del Caffè, amely a Kávéházaként fordítható, Piacenza szívében. Itt kezdte először kínálni a kávéját a nagyközönségnek.

A második világháború sok máshoz hasonlóan neki is nehézségeket hozott, de miután véget ért, tovább fejlesztette vállalkozását.

A Musetti család további fontos mérföldkövei voltak az 1960-as év, amikor megalapították első ipari központjukat, valamint a 2003-as év, amikor Musetti Piacenza külvárosába költözött, ahol modern üzemet építettek, ahol magasabb minőséget és az anyagok ellenőrzését tudták biztosítani. .

Manapság a céget Lucia Musetti vezeti fiával, Guidóval. Továbbra is ugyanabban a szellemben vezetik, mint elődeik, és tisztelik hagyományaikat, de ennek ellenére minden nap magasabb szintre emelik, és fejlesztik, amit tudnak.

A Musseti több mint 80 éve van jelen a kávé világában, és a többi kávégyártó céghez hasonlóan minden erőfeszítésüket arra fordítják, hogy valami jobbat és valami egyedit hozzanak vásárlóiknak.

Ami a Musettit megkülönbözteti a többi kávégyártó cégtől, az a már említett iskola. Ez egy igazi olasz iskola, amely több szintről, csúcsminőségű és komoly képzést nyújt. A képzés során megtanulod, hogyan kell megfelelően beállítani a darálót és a kávéfőzőt a lehető legjobb eredmény érdekében. Megtanulják a tökéletes hab létrehozását és a tej hőmérsékletének beállítását is. Az iskolában lehetőség van emelt szintű tanfolyamra is, ahol megtanítják a technikát az ún Latte art díszítéshez pusztán a tejeskancsó mozgatásával és italok készítése hideg habos tejjel, ízesített kávékkal és forró csokoládékkal.

A Musetti különféle kávéfajták széles választékát kínálja. A Goldcuvee kávé nagyon népszerű köztük. Ez egy új keverék, amelyet a cég nyolcvanadik évfordulójának megünneplésére hoztak létre. A Brazíliából és Afrikából származó arabicababot az indiai robustával kombinálják, így illatban és keserű ízben gazdag keveréket alkotnak.

A Musetti nem a legrégebbi kávék között, de története sem elhanyagolható. Nagyon jó minőségnek és nagy sikernek örvend a világban. Másokhoz képest úgy tűnhet, hogy nem valami innovatív úttörő a kávéiparban, de van valami, ami kiemelkedik. Ez egy szikra, valami, ami hozzáadott értéket ad a végtermékhez, mert ami szeretettel készült, az mindig különleges lesz, és ha valami ilyesmit keresel, Musetti szívesen megosztja veled.