Poprad kávé

message
Nincs hozzászólás
star
Összes értékelés 0

Poprad kávé – a legjobb Szlovákiából

Nem könnyű áttörni a kávé világában. Egzotikus kávémárkákban valóban nincs hiány a világ különböző szegleteiről, és még büszkék lehetünk saját kávéinkra, itt, Szlovákiából. Nem másról beszélünk, mint a Popradská kávéról.

A kávépörkölés története 1955 óta kötődik Poprádhoz. Ekkor tették le a Balierní alapjait, a pörkölőket és az állami kereskedelem raktárát.

A mindössze két garázsban és hat fős termelésből álló kisüzemből hét éven belül új, akár évi 450 tonnás termelési kapacitású üzem lett. És ez egyáltalán nem rossz.

A változás akkor következett be, amikor 1994-ben megváltoztak a tulajdonosi viszonyok, és a társaság magánkézbe került. Alkalmazotti tulajdonú részvénytársaság alakult, és ma a poprádi csomagolóházak Szlovákia legnagyobb kávé- és teafeldolgozói.

A Popradská kávé kávéfajták széles választékát kínálja, legyen szó őrölt kávéról, babkávéról, instant kávéról vagy akár koffeinmentes kávéról.

Az őrölt kávék között a csúcs a 100%-ban Arabica babkávéból készült Extra Special kávé vákuumcsomagolásban, amely elsősorban egyedi aromája és íze miatt népszerű. Nem sokkal marad el a Standard Premium házasítás, ami viszont az Arabica és a Robusta bab kombinációja, amelyek telt és intenzív ízt adnak neki.

Ha szereti a szemes kávét, biztosan nem hagyhatja ki a Finca caffé-t. Ez az arabica és a robusta pörkölt keveréke, és nem akármilyen, hanem a Popradská kávé legkiegyensúlyozottabb keveréke. Ez az ideális arány finom krémes és harmonikus ízt ad neki.

Ha jobban szereti az instant kávét, a Finessa kávét ajánljuk. Ezenkívül az arabica és a robusta kiegyensúlyozott keveréke, és jellemző az ízletes hab, amely kiemeli az eszpresszó kávékat.

És ha attól tart, hogy a koffein miatt meg kell tagadnia ezeket a különlegességeket, ne essen kétségbe. A kíméletes feldolgozásnak köszönhetően a Poprad kávé koffein nélkül is megőrzi egyedi ízét, és lefekvés előtt is fogyaszthatja.

Tehát ne habozzon, és próbálja ki a legjobb szlovákiai kávét kedvenc formájában.