Ahmad Tea

message
Nincs hozzászólás
star
Összes értékelés 0

Nagy-Britannia egy olyan ország, amely a teák népszerűségének hagyományairól vált híressé. 1840 óta az ún Délutáni tea – délutáni teaivás. Ez egy szokás, amelyet sokan követnek ma is. Ezért kétségtelen, hogy az itt található teaforgalmazók a világ legjobbjai közé tartoznak. Az egyik, és akár azt is mondhatnánk, a vezető, az Ahmad Tea.

A névből már első pillantásra mindenki számára egyértelmű, hogy ennek a teának a gyökerei Ázsiáig nyúlnak vissza. A cég már 1951-ben megkezdte a Gilan régió tartományi területeiről származó tea feldolgozását, és lassan, de biztosan kiterjesztette tevékenységét egész Közép-Ázsiára.

Közel negyven év ázsiai tevékenység után a cég tovább növekszik és tevékenységi köre tovább bővül nyugat felé, így 1986-ban az Ahmad Tea teafeldolgozó gyárat nyit még a brit Hampshire városában is.

A cégnek itt természetesen jól megy, és ahogy nőnek az ügyfelek igényei, a cég nagymértékben terjeszkedik, és 1989-ben új, nagyobb gyártóüzem nyílik itt. Nagy-Britannia gazdag üzleti kapcsolatai és maga a cég révén az Ahmad Tea terjeszkedik Kelet-Európa országaiba, ami növeli a keresletet a már amúgy is népszerű márkájuk iránt.

A több éves hagyomány, a tapasztalat és a kemény munka meghozta gyümölcsét, és 2000-ben az Ahmad Tea bekerült Ázsia legjobb 5 teamárkája közé, 2003-ra pedig a cégnek sikerült meghonosodnia és a világ 68 országába exportálnia. Ez a szám tovább nőtt, és 2010-re 10 új ügyfélországgal bővült, így a szám 78-ra emelkedett.

Talán a legnagyobb siker, amellyel ez a márka büszkélkedhet, az volt, amikor az Euromonitor adatai alapján a világ ötödik legnagyobb teamárkája lett, összesen több mint 80 országban értékesítették.

Saját beszédük szerint munkájuk célja, hogy kielégítsék az emberek vágyát egy kivételes, kiváló minőségű ital iránt. Mottójuk az lett, hogy „Amit magam nem innék meg, azt nem adom el. A teák széles választékát kínálják a klasszikus feketétől a zöld gyümölcs- és gyógyteákig, de a legbuzgóbb teakedvelőknek is vannak szokatlan teakülönlegességek.” .

Japánból, Kínából, Sri Lankáról, Kenyából vagy Indiából importált teáik a legjobb minőségűek, és nem csak a szakértők értékelik. Miután sikeresen meghódította a világot, biztosan megtalálja az utat az asztalához. Forrás: https://www.ahmadtea.sk/