Ha kávéfőzője friss tejből is tud tejitalokat készíteni, akkor rendszeresen tisztítani kell a tejkört és a kávéfőző tejútjait. A rossz hír az, hogy ezt a tevékenységet nagyon rendszeresen, akár naponta is kell végezni, sőt esetenként minden tejital elkészítése után is szükséges.
1. Készítsen oldatot a tejcsatornák tisztítására a gyártó utasításai szerint, és öntse a tej helyett a tejtartályba.
(Ha a kávéfőzőben nincs friss tej tartálya, akkor az elkészített oldatot öntse egy másik edénybe, majd ebbe a tartályba helyezze be a tejcsövet az oldattal)
2. Nyomja meg a Tisztítás vagy a Tisztítás gombot a kávéfőzőn, és hagyja, hogy a szer működjön.
(Ha a kávégépen nincs ilyen gomb, nyomja meg bármelyik tejital gombját a kávégépen és készítsen tejitalt tisztítóoldattal. FIGYELEM !!! Az elkészített italt nem lehet elfogyasztani, hanem bele kell önteni a kávéfőzőbe. szemét!!!)
3. Mossa ki a tejtartályt (vagy más használt edényt) folyó víz alatt, töltse fel tiszta vízzel, majd ismételje meg a folyamatot úgy, hogy a tiszta víz kimossa az összes tejcsatornát, ahol a tisztítóoldatot használta.
A kávéfőző így készen áll a további használatra.