Julietta Etiópia Sidamo frissen pörkölt kávébab 250 g
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
-5%

Julietta Etiópia Sidamo frissen pörkölt kávébab 250 g

100% arabica etiópiai Sidamo kávé frissen pörkölve.

Ízprofil : barack, jázmin, csokoládé, cseresznye és fűszerek.

Régió : Sidamo, fajta : Heirloom

Magasság : 1100-1800 m tengerszint feletti magasságban.

Pörkölés dátuma : 2024.08.08. és később

Ajánlott elkészítés : eszpresszó

Pörkölési szint: sötét pörkölés

4 114,07 Ft Adóval együtt

3 239,42 Ft Áfa nélkül

4 330,60 Ft -5%

Egységár: 16 308,00 Ft

check Azonnali szállítás

2% az áru értékét jóváírjuk a pénztárcájában ha regisztrált - 82,28 Ft

local_shipping Mikor kapom meg az árut?

Packeta.hu hétfő 2024-11-25
Express One péntek 2024-11-22
  • Postaköltség:  1490 Ft 5 kg súlyig csomag esetén; 
1995 Ft futár Experss One Postaköltség: 1490 Ft 5 kg súlyig csomag esetén; 1995 Ft futár Experss One
  • Az áruk meghosszabbított visszaküldése Akár 30 napig indoklás nélkül Az áruk meghosszabbított visszaküldése Akár 30 napig indoklás nélkül
  • Kedvező hűségprogram minden vásárlás 2%-a vissza Kedvező hűségprogram minden vásárlás 2%-a vissza
  • Expressz szállítás 24 órán belül Expressz szállítás 24 órán belül
  • A Packeta kiszállítása a kiszállítási pontra és a Z - box Express One futárral A Packeta kiszállítása a kiszállítási pontra és a Z - box Express One futárral
  • Fizetési módok  Utánvét, fizetési kártya, banki átutalás és QR kód, online banki átutalás Fizetési módok Utánvét, fizetési kártya, banki átutalás és QR kód, online banki átutalás

Egy igazi eredeti kávé, amely jellegzetes, káprázatos, egzotikummal teli aromájával, bársonyos testével és jellegzetes gyümölcsös jegyeivel nyűgöz le. Bársonyos utóíze hosszú, kifinomult és fűszeres. A hagyományos etiópiai kávét 1100-1800 m magasságban termesztik, és október és január között szüretelik.

Nedves módszer

A szüret után a kávébabokról eltávolítják a héjat és a gyümölcshús egy részét. A kávébabokat ezután nagy tartályokban lévő vízbe helyezik a szükséges erjesztéshez. Ezután a kávét megmossák, hogy a pépet teljesen eltávolítsák. A kávébabokat vízzel teli csatornákba öntik, ahol sűrűségük alapján szétválasztják őket magasabb minőségű (az aljára süllyedő) és alacsonyabb minőségű (a felszínen lebegő) kávébabokra. Végül a kávét a napon vagy szárítókban hagyják száradni. Ez a módszer költséges, mivel nagy mennyiségű friss vízellátást igényel, valamint pépesítőgépek, erjesztőedények és vízcsatornák biztosítását.

A kávétermesztés kezdetei Etiópiában

A kávé valódi eredete Etiópia, és a leghíresebb történet szerint a kávét egy Kaldi nevű etióp pásztor fedezte fel. Észrevette, hogy kecskéi, amelyek egyetlen bokor piros bogyóit fogyasztották, érezhetően felfrissültek, és éjszaka nem akartak aludni. A csodatévő piros bogyókat egy kolostorba vitte, ahol a szerzetesek elkezdték fogyasztani, hogy ne legyenek álmosak az éjszakai misén. Idővel pörkölni kezdték őket, és így jöttek létre az első frissítő italok. Kaffa városa után, ahol ivásuk története kezdődött, az ital a kávé nevet kapta. Ebből az országból, ahol még mindig sok vadon termő kávéfa található, egy ritka kávét hozunk el Önöknek Sidamo környékéről, ahol a legenda szerint kávéfák nőnek, a Káldi pásztor által felfedezett növény közvetlen leszármazottai. A kolostor szerzetesei ültették ide az eredeti kávébabokat, és felügyelték növekedésüket.

Kereskedelmi név : Julietta Etiópia Sidamo frissen pörkölt kávébab 250 g

Súly : 250 g

Tárolás : Száraz és sötét helyen tárolandó

Szlovákiában pörkölt

Forgalmazó : MI holding s.r.o., Sama Chalupku 20F, 07101 Michalovce, Tel: 0905339339.

JULIETTA
Őrlés
Kávébab
Összetétel
100 % arabika
Koffein tartalom
alacsony
Sütés
sötét
Csomagolás
250 g
A termék vásárlói ezt is megvették:
chat Hozzászólások (0)