Julietta India Monsooned frissen pörkölt kávébab 250 g
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
-5%

Julietta India Monsooned frissen pörkölt kávébab 250 g

100% Arabica India Monsooned frissen pörkölt kávébab 250 g

Pörkölés dátuma : 2023.07.13. és később

Ízprofil : Telt test, intenzív íz, fűszer, fa, alacsony savasság.

Terület : Boquete, a Baru vulkán lejtői, Catuaí fajta, Typica

Magasság : 1100-1200 m tengerszint feletti magasságban.

Termelő : A Chigmagalur régió különböző gazdaságai.

Helyszín : Karnataka, Chikmagalur körzetében.

Feldolgozás : száraz, monszun

Fajta : Kent, S.795, Catimor, Selection 9

Ajánlott elkészítési mód : eszpresszó

Pörkölési szint: közepes pörkölés

3 972,95 Ft Adóval együtt

3 128,31 Ft Áfa nélkül

4 182,05 Ft -5%

Egységár: 15 748,61 Ft

check Azonnali szállítás

2% az áru értékét jóváírjuk a pénztárcájában ha regisztrált - 79,46 Ft

local_shipping Mikor kapom meg az árut?

Packeta.hu hétfő 2024-05-06
Express One péntek 2024-05-03

Ennek a kávénak az alapja indiai AA kávébab Karnataka Chikmagalur körzetéből, India egyik leghagyományosabb kávétermő vidékéről. Az AA vagy 18/19 egy méretjelölés, amely a kávé osztályozásakor a szita lyukának átmérőjét írja le.

Alegenda szerint több mint 400 évvel ezelőtt egy muszlim zarándok, Baba Budan 7 kávészemet hozott a Szentföldről Indiába. Ezeket a Chikmagalur hegyvidéki régióban ültette el, amely később a kávétermesztés bölcsőjévé vált. Az 1840-es években a britek kávéültetvényeket telepítettek Dél-India egész területén, így India jelentős kávétermelővé vált. A trópusi éghajlat, a nagy tengerszint feletti magasság, a napos lejtők, a bőséges csapadék és a Chikmagalur régió tápanyagban gazdag agyagos talaja ideális feltételeket biztosít a kávétermesztéshez.

Ez a kávé alacsony savtartalma miatt érdekes. Ennek eredményeként elnyerte a kávéivók tetszését, akik savasság nélkül szeretik az eszpresszójukat. Ízében a diófélék és az olyan fűszerek dominálnak, mint az édesgyökér vagy a koriander. Finom édességet, telt testet, intenzív ízt és fűszeres utóízt érezhetünk. A kiváló minőségű Monsooned Malabar kávét általában tisztán isszuk, de gyümölcsösebb kávékkal, például a kolumbiai Castillóval vagy az etiópiai Sidamóval keverve is jó ízű.

Monsoon feldolgozás
Ezeknek az indiai baboknak a színe, alakja és mérete, valamint aromája és íze a betakarítás utáni különleges feldolgozás eredménye. Történelmileg az Indiából származó kávét fából készült vitorlás hajókon importálták Európába. Ez az út a Jóreménység-fok körül 4-6 hónapig tartott. A vízvonal alatt tárolt kávé egy része magába szívta a nedvességet, amely behatolt a hajó faanyagába. Az európai kikötés után meglepetés várta az embereket. A kávé nem zöld volt, hanem sárga, nagyméretű és szinte gyümölcsös savakat nélkülöző.

Ma azt a folyamatot, amely a kávéban a tengeri utak során lejátszódott, az úgynevezett monszunfolyamat szimulálja. A természetesen feldolgozott kávébabokat rétegesen tárolják tégla- vagy betonraktárakban. A monszun hónapokban (június-szeptember) a raktárak falait kinyitják, és a kávébabokat rendszeres gereblyézéssel kiteszik a Malabar partjait fürdető Arab-tenger felől érkező nedves monszunszélnek. A kávébabok térfogata megkétszereződik, színük megváltozik, és egyedi, különleges ízt kapnak.

Kereskedelmi név : Julietta India Monsooned frissen pörkölt kávébab 250 g

Súly : 250 g

Tárolás : Száraz és sötét helyen tárolandó

Szlovákiában pörkölt

Forgalmazó : MI holding s.r.o., Sama Chalupku 20F, 07101 Michalovce, Tel: 0905339339.

JULIETTA
Őrlés
Kávébab
Összetétel
100 % arabika
Koffein tartalom
alacsony
Sütés
közepes
Csomagolás
250 g
chat Hozzászólások (0)