Julietta India Monsooned frissen pörkölt kávébab 250 g
100% Arabica India Monsoon frissen pörkölt kávébab 250 g
Pörkölés dátuma: 2024.10.10. és később
Ízprofil: Telt test, intenzív íz, fűszerek, fa, alacsony savtartalom
Terület: Boquete, Baru vulkán lejtői, Catuaí fajta, Typica
Tengerszint feletti magasság: 1100-1200 m tengerszint feletti magasságban.
Termelő: különböző gazdaságok Chigmagalur régióban
Helyszín: Karnataka a Chikmagalur kerületben
Feldolgozás: száraz, monszun
Fajta: Kent, S.795, Catimor, 9. válogatás
Elkészítési javaslat: eszpresszó
Pörkölés foka: közepes pörkölés
2% az áru értékét jóváírjuk a pénztárcájában ha regisztrált - 82,28 Ft
-
Postaköltség: 1490 Ft 5 kg súlyig csomag esetén; 1995 Ft futár Experss One
-
Az áruk meghosszabbított visszaküldése Akár 30 napig indoklás nélkül
-
Kedvező hűségprogram minden vásárlás 2%-a vissza
-
Expressz szállítás 24 órán belül
-
A Packeta kiszállítása a kiszállítási pontra és a Z - box Express One futárral
-
Fizetési módok Utánvét, fizetési kártya, banki átutalás és QR kód, online banki átutalás
Ennek a kávénak az alapja indiai AA kávébab Karnataka Chikmagalur körzetéből, India egyik leghagyományosabb kávétermő vidékéről. Az AA vagy 18/19 egy méretjelölés, amely a kávé osztályozásakor a szita lyukának átmérőjét írja le.
Alegenda szerint több mint 400 évvel ezelőtt egy muszlim zarándok, Baba Budan 7 kávészemet hozott a Szentföldről Indiába. Ezeket a Chikmagalur hegyvidéki régióban ültette el, amely később a kávétermesztés bölcsőjévé vált. Az 1840-es években a britek kávéültetvényeket telepítettek Dél-India egész területén, így India jelentős kávétermelővé vált. A trópusi éghajlat, a nagy tengerszint feletti magasság, a napos lejtők, a bőséges csapadék és a Chikmagalur régió tápanyagban gazdag agyagos talaja ideális feltételeket biztosít a kávétermesztéshez.
Ez a kávé alacsony savtartalma miatt érdekes. Ennek eredményeként elnyerte a kávéivók tetszését, akik savasság nélkül szeretik az eszpresszójukat. Ízében a diófélék és az olyan fűszerek dominálnak, mint az édesgyökér vagy a koriander. Finom édességet, telt testet, intenzív ízt és fűszeres utóízt érezhetünk. A kiváló minőségű Monsooned Malabar kávét általában tisztán isszuk, de gyümölcsösebb kávékkal, például a kolumbiai Castillóval vagy az etiópiai Sidamóval keverve is jó ízű.
Monsoon feldolgozás
Ezeknek az indiai baboknak a színe, alakja és mérete, valamint aromája és íze a betakarítás utáni különleges feldolgozás eredménye. Történelmileg az Indiából származó kávét fából készült vitorlás hajókon importálták Európába. Ez az út a Jóreménység-fok körül 4-6 hónapig tartott. A vízvonal alatt tárolt kávé egy része magába szívta a nedvességet, amely behatolt a hajó faanyagába. Az európai kikötés után meglepetés várta az embereket. A kávé nem zöld volt, hanem sárga, nagyméretű és szinte gyümölcsös savakat nélkülöző.
Ma azt a folyamatot, amely a kávéban a tengeri utak során lejátszódott, az úgynevezett monszunfolyamat szimulálja. A természetesen feldolgozott kávébabokat rétegesen tárolják tégla- vagy betonraktárakban. A monszun hónapokban (június-szeptember) a raktárak falait kinyitják, és a kávébabokat rendszeres gereblyézéssel kiteszik a Malabar partjait fürdető Arab-tenger felől érkező nedves monszunszélnek. A kávébabok térfogata megkétszereződik, színük megváltozik, és egyedi, különleges ízt kapnak.
Kereskedelmi név : Julietta India Monsooned frissen pörkölt kávébab 250 g
Súly : 250 g
Tárolás : Száraz és sötét helyen tárolandó
Szlovákiában pörkölt
Forgalmazó : MI holding s.r.o., Sama Chalupku 20F, 07101 Michalovce, Tel: 0905339339.
- Őrlés
- Kávébab
- Összetétel
- 100 % arabika
- Koffein tartalom
- alacsony
- Sütés
- közepes
- Csomagolás
- 250 g
- chevron_left
- 1
- chevron_right