Costa Rica Tarrazu frissen pörkölt kávébab 250 g
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
-5%

Julietta Costa Rica Tarrazú frissen pörkölt kávébab 250 g

100% Arabica Costa Rica Tarrazú kávé frissen pörkölve.

Ízprofil : csokoládé, dió, narancs.

Régió : Tarrazú kanton, San Jose, fajta : Caturra, Catuai

Magasság : 1400-1500 m tengerszint feletti magasságban.

Pörkölés dátuma: 2023.08.22. és később

Ajánlott elkészítés: eszpresszó

SCA PONTSZÁM: 83,5

Pörkölési szint: sötét pörkölés

3 972,95 Ft Adóval együtt

3 128,31 Ft Áfa nélkül

4 182,05 Ft -5%

Egységár: 15 748,61 Ft

check Azonnali szállítás

2% az áru értékét jóváírjuk a pénztárcájában ha regisztrált - 79,46 Ft

local_shipping Mikor kapom meg az árut?

Packeta.hu hétfő 2024-05-06
Express One péntek 2024-05-03

Costa Rica a "klasszikus csésze" néven ismert kávét termel. Íze kellemesen enyhe, citrusos savakkal és finom csokoládés jegyekkel. Az elmúlt évtizedben azonban számos helyi termelő rendkívüli kávék előállításával párosította ezt. A termelők a kávé termesztésének és feldolgozásának különböző módjaival kísérleteznek, hogy egyedi és gyakran furcsa ízvilágot érjenek el. A gazdák emellett azzal a jelentős érdeklődéssel is küzdenek, hogy a fejlesztők a városfejlesztés és terjeszkedés érdekében földeket vásárolnak fel, különösen San José környékén. A szegény farmerek nehezen tudnak ellenállni a multinacionális vállalatoknak, amelyek szó szerint arra kényszerítik őket, hogy eladják ültetvényeiket.

Az ország déli részén fekvő San José régióban találhatóTarrazú területe a kávétermelésből és -exportból él. A vulkanikus talaj megfelelő feltételeket biztosít a növekedéshez. Az éghajlat kedvez a kiváló minőségű kávé termesztésének. Decembertől áprilisig a száraz évszak (és egyben a szüreti időszak) uralkodik, míg az esős évszak csak májusban érkezik és novemberig tart.

Nedves módszer

A betakarítás után a kávébabokat megfosztják héjuktól és a gyümölcshús egy részétől. Ezután a babot nagy, vízzel teli tartályokba helyezik a szükséges erjesztéshez. Ezután a kávét megmossák, hogy a pépet teljesen eltávolítsák. A kávébabokat vízzel teli csatornákba öntik, ahol sűrűségük alapján szétválasztják őket magasabb minőségű (az aljára süllyedő) és alacsonyabb minőségű (a felszínen lebegő) kávébabokra. Végül a kávét a napon vagy szárítókban hagyják száradni. Ez a módszer költséges, mivel nagy mennyiségű friss vízellátást igényel, valamint pépesítőgépek, erjesztőedények és vízcsatornák biztosítását.

A kávétermesztés kezdetei Costa Ricában

A Costa Rica-i kávé története a 18. század végére nyúlik vissza, amikor az első farmerek felismerték, hogy az ország éghajlata és talajviszonyai ideálisak a kávétermesztéshez. A kormány és a brit befektetések segítségével a 19. században beindult a termelés. Sok más közép-amerikai országhoz hasonlóan a Costa Rica-i kávé hírnevében nagy szerepet játszott az ország belső gazdasági helyzete. 2006-ban Costa Rica kávéexportja a 3. helyen állt.

Kereskedelmi név : Julietta Costa Rica Tarrazú frissen pörkölt kávébabok

Tömeg : 250 g

Tárolás : Száraz és sötét helyen tárolandó

Szlovákiában pörkölték

Forgalmazó : MI holding s.r.o., Sama Chalupku 20F, 07101 Michalovce, Tel: 0905339339.

JULIETTA
Őrlés
Kávébab
Összetétel
100 % arabika
Koffein tartalom
alacsony
Sütés
sötét
Csomagolás
250 g
chat Hozzászólások (0)