Julietta Costa Rica Tarrazú frissen pörkölt kávébab 250 g
100% Arabica Costa Rica Tarrazú kávé frissen pörkölve.
Ízprofil : csokoládé, dió, narancs.
Régió : Tarrazú kanton, San Jose, fajta : Caturra, Catuai
Magasság : 1400-1500 m tengerszint feletti magasságban.
Pörkölés dátuma: 2024.09.19. és később
Ajánlott elkészítés: eszpresszó
SCA PONTSZÁM: 83,5
Pörkölési szint: sötét pörkölés
2% az áru értékét jóváírjuk a pénztárcájában ha regisztrált - 82,28 Ft
Packeta.hu | hétfő 2024-11-25 |
Express One | péntek 2024-11-22 |
-
Postaköltség: 1490 Ft 5 kg súlyig csomag esetén; 1995 Ft futár Experss One
-
Az áruk meghosszabbított visszaküldése Akár 30 napig indoklás nélkül
-
Kedvező hűségprogram minden vásárlás 2%-a vissza
-
Expressz szállítás 24 órán belül
-
A Packeta kiszállítása a kiszállítási pontra és a Z - box Express One futárral
-
Fizetési módok Utánvét, fizetési kártya, banki átutalás és QR kód, online banki átutalás
Costa Rica a "klasszikus csésze" néven ismert kávét termel. Íze kellemesen enyhe, citrusos savakkal és finom csokoládés jegyekkel. Az elmúlt évtizedben azonban számos helyi termelő rendkívüli kávék előállításával párosította ezt. A termelők a kávé termesztésének és feldolgozásának különböző módjaival kísérleteznek, hogy egyedi és gyakran furcsa ízvilágot érjenek el. A gazdák emellett azzal a jelentős érdeklődéssel is küzdenek, hogy a fejlesztők a városfejlesztés és terjeszkedés érdekében földeket vásárolnak fel, különösen San José környékén. A szegény farmerek nehezen tudnak ellenállni a multinacionális vállalatoknak, amelyek szó szerint arra kényszerítik őket, hogy eladják ültetvényeiket.
Az ország déli részén fekvő San José régióban találhatóTarrazú területe a kávétermelésből és -exportból él. A vulkanikus talaj megfelelő feltételeket biztosít a növekedéshez. Az éghajlat kedvez a kiváló minőségű kávé termesztésének. Decembertől áprilisig a száraz évszak (és egyben a szüreti időszak) uralkodik, míg az esős évszak csak májusban érkezik és novemberig tart.
Nedves módszer
A betakarítás után a kávébabokat megfosztják héjuktól és a gyümölcshús egy részétől. Ezután a babot nagy, vízzel teli tartályokba helyezik a szükséges erjesztéshez. Ezután a kávét megmossák, hogy a pépet teljesen eltávolítsák. A kávébabokat vízzel teli csatornákba öntik, ahol sűrűségük alapján szétválasztják őket magasabb minőségű (az aljára süllyedő) és alacsonyabb minőségű (a felszínen lebegő) kávébabokra. Végül a kávét a napon vagy szárítókban hagyják száradni. Ez a módszer költséges, mivel nagy mennyiségű friss vízellátást igényel, valamint pépesítőgépek, erjesztőedények és vízcsatornák biztosítását.
A kávétermesztés kezdetei Costa Ricában
A Costa Rica-i kávé története a 18. század végére nyúlik vissza, amikor az első farmerek felismerték, hogy az ország éghajlata és talajviszonyai ideálisak a kávétermesztéshez. A kormány és a brit befektetések segítségével a 19. században beindult a termelés. Sok más közép-amerikai országhoz hasonlóan a Costa Rica-i kávé hírnevében nagy szerepet játszott az ország belső gazdasági helyzete. 2006-ban Costa Rica kávéexportja a 3. helyen állt.
Kereskedelmi név : Julietta Costa Rica Tarrazú frissen pörkölt kávébabok
Tömeg : 250 g
Tárolás : Száraz és sötét helyen tárolandó
Szlovákiában pörkölték
Forgalmazó : MI holding s.r.o., Sama Chalupku 20F, 07101 Michalovce, Tel: 0905339339.
- Őrlés
- Kávébab
- Összetétel
- 100 % arabika
- Koffein tartalom
- alacsony
- Sütés
- sötét
- Csomagolás
- 250 g