Julietta Colombia Excelso frissen pörkölt kávébab 250 g
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
-5%

Julietta Colombia Excelso frissen pörkölt kávébab 250 g

100% Arabica Colombia Excelso frissen pörkölt kávé 250 g

Ízprofil : közepes test, dió, barack, kakaó, enyhe áfonyás savasság.

Régió : Antiochia, Medellin, Bourbon fajta, Typica

Magasság : 1400-1500 m tengerszint feletti magasságban.

Feldolgozás : nedves, napon szárított

Pörkölés dátuma: 2023.07.31. és később

Ajánlott elkészítés: eszpresszó

Pörkölési szint: sötét pörkölés

3 972,95 Ft Adóval együtt

3 128,31 Ft Áfa nélkül

4 182,05 Ft -5%

Egységár: 15 748,61 Ft

check Azonnali szállítás

2% az áru értékét jóváírjuk a pénztárcájában ha regisztrált - 79,46 Ft

local_shipping Mikor kapom meg az árut?

Packeta.hu hétfő 2024-05-06
Express One péntek 2024-05-03

Kolumbia a világ 3. legnagyobb kávétermelője (International Coffee Organization 2018), és a mosott arabica (nedves eljárással feldolgozott) első számú termelője. Kiváló minőségű kávéjáról ismert, éves exportja mintegy 12,5 millió zsák. Az ország lakosságának belső fogyasztása 2 millió zsákot tesz ki.

Kolumbiában a kávébabok osztályozását két minőségre osztják: Supremo (nagy kávébab) vagy Excelso (közepes kávébab).

AzExcelso viszonylag nagy, de valamivel kisebb, mint a Supremo. A "szűrési" mérete 15-16. Ez a méret a kávé válogatásakor a szita lyukának átmérőjét írja le. Ebben az esetben a zöld kávébabok nem estek át a 6/6,4 mm átmérőjű lyukon.

Bár valószínű, hogy a Supremo és az Excelso kávébabok ugyanabból a kávéültetvényből származnak, exportálás előtt mégis ezzel a megnevezéssel válogatják és értékesítik tovább. Az Excelso teszi ki az exportált kávé többségét. Az Antiochia-Medellin térségben termelik a legtöbb Excelso babot. A Medellinből származó kávé közepes testű, és nem rendelkezik a többi kolumbiai régióból származó kávékra jellemző gyümölcsös és boros ízzel. Az Európába exportált kávénak van egy érdekes sajátossága: kézzel válogatják, hogy eltávolítsák a sérült kávébabokat és az egyéb idegen összetevőket (kavicsok stb.).

Nedves módszer

A betakarítás után a kávébabok héjától és a gyümölcshús egy részétől megszabadítják. Ezután a babot nagy, vízzel teli tartályokba helyezik a szükséges erjedéshez. Ezután a kávét megmossák, hogy a pépet teljesen eltávolítsák. A kávébabokat vízzel teli csatornákba öntik, ahol sűrűségük alapján szétválasztják őket magasabb minőségű (az aljára süllyedő) és alacsonyabb minőségű (a felszínen lebegő) kávébabokra. Végül a kávét a napon vagy szárítókban hagyják száradni. Ez a módszer költséges, mivel nagy mennyiségű ivóvízkészletet, valamint pépesítőgépeket, erjesztőedényeket és vízcsatornákat igényel.

Kereskedelmi név : Julietta Colombia Excelso frissen pörkölt kávébab 250 g

Tömeg : 250 g

Tárolás : Száraz és sötét helyen tárolandó

Szlovákiában pörkölték

Forgalmazó : MI holding s.r.o., Sama Chalupku 20F, 07101 Michalovce, Tel: 0905339339.

JULIETTA
Őrlés
Kávébab
Összetétel
100 % arabika
Koffein tartalom
alacsony
Sütés
sötét
Csomagolás
250 g
chat Hozzászólások (0)