Julietta Colombia Excelso frissen pörkölt kávébab 250 g
100% Arabica Colombia Excelso frissen pörkölt kávé 250 g
Ízprofil : közepes test, dió, barack, kakaó, enyhe áfonyás savasság.
Régió : Antiochia, Medellin, Bourbon fajta, Typica
Magasság : 1400-1500 m tengerszint feletti magasságban.
Feldolgozás : nedves, napon szárított
Pörkölés dátuma: 2023.07.31. és később
Ajánlott elkészítés: eszpresszó
Pörkölési szint: sötét pörkölés
2% az áru értékét jóváírjuk a pénztárcájában ha regisztrált - 79,46 Ft
Packeta.hu | hétfő 2024-05-06 |
Express One | péntek 2024-05-03 |
Kolumbia a világ 3. legnagyobb kávétermelője (International Coffee Organization 2018), és a mosott arabica (nedves eljárással feldolgozott) első számú termelője. Kiváló minőségű kávéjáról ismert, éves exportja mintegy 12,5 millió zsák. Az ország lakosságának belső fogyasztása 2 millió zsákot tesz ki.
Kolumbiában a kávébabok osztályozását két minőségre osztják: Supremo (nagy kávébab) vagy Excelso (közepes kávébab).
AzExcelso viszonylag nagy, de valamivel kisebb, mint a Supremo. A "szűrési" mérete 15-16. Ez a méret a kávé válogatásakor a szita lyukának átmérőjét írja le. Ebben az esetben a zöld kávébabok nem estek át a 6/6,4 mm átmérőjű lyukon.
Bár valószínű, hogy a Supremo és az Excelso kávébabok ugyanabból a kávéültetvényből származnak, exportálás előtt mégis ezzel a megnevezéssel válogatják és értékesítik tovább. Az Excelso teszi ki az exportált kávé többségét. Az Antiochia-Medellin térségben termelik a legtöbb Excelso babot. A Medellinből származó kávé közepes testű, és nem rendelkezik a többi kolumbiai régióból származó kávékra jellemző gyümölcsös és boros ízzel. Az Európába exportált kávénak van egy érdekes sajátossága: kézzel válogatják, hogy eltávolítsák a sérült kávébabokat és az egyéb idegen összetevőket (kavicsok stb.).
Nedves módszer
A betakarítás után a kávébabok héjától és a gyümölcshús egy részétől megszabadítják. Ezután a babot nagy, vízzel teli tartályokba helyezik a szükséges erjedéshez. Ezután a kávét megmossák, hogy a pépet teljesen eltávolítsák. A kávébabokat vízzel teli csatornákba öntik, ahol sűrűségük alapján szétválasztják őket magasabb minőségű (az aljára süllyedő) és alacsonyabb minőségű (a felszínen lebegő) kávébabokra. Végül a kávét a napon vagy szárítókban hagyják száradni. Ez a módszer költséges, mivel nagy mennyiségű ivóvízkészletet, valamint pépesítőgépeket, erjesztőedényeket és vízcsatornákat igényel.
Kereskedelmi név : Julietta Colombia Excelso frissen pörkölt kávébab 250 g
Tömeg : 250 g
Tárolás : Száraz és sötét helyen tárolandó
Szlovákiában pörkölték
Forgalmazó : MI holding s.r.o., Sama Chalupku 20F, 07101 Michalovce, Tel: 0905339339.
- Őrlés
- Kávébab
- Összetétel
- 100 % arabika
- Koffein tartalom
- alacsony
- Sütés
- sötét
- Csomagolás
- 250 g