Julietta Brazil Santos frissen pörkölt kávébab 250 g
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
-6%

Julietta Brazil Santos frissen pörkölt kávébab 250 g

100% Arabica Brazília Santos kávébab 250 g .

Pörkölési dátum: 2023.08.15. és később.

Ajánlott elkészítési mód: eszpresszó

Pörkölési szint: közepes pörkölés

3 222,82 Ft Adóval együtt

2 537,65 Ft Áfa nélkül

3 428,53 Ft -6%

Egységár: 12 891,27 Ft

check Azonnali szállítás

2% az áru értékét jóváírjuk a pénztárcájában ha regisztrált - 64,46 Ft

local_shipping Mikor kapom meg az árut?

Packeta.hu hétfő 2024-05-06
Express One péntek 2024-05-03

A Brazil Santos egy hagyományos brazil kávé, amelyet száraz módszerrel dolgoznak fel, ami azt jelenti, hogy a kávébabokat a gyümölcs belsejében szárítják, majd meghámozzák. A Santos kereskedelmi név annak a kikötőnek a nevére utal, amelyen keresztül ezt a kávét szállítják.

A 17/18 egy méretjelölés, amely a kávé osztályozásakor a szita nyílásának átmérőjét írja le. Ebben az esetben azt jelenti, hogy a zöld kávébabok nem estek át a 6,75/7 mm átmérőjű nyíláson. Ezeket a nagyobb kávébabokat enyhébb ízük miatt értékelik, és magasabb minőségűnek tartják.

Száraz módszer

A száraz vagy természetes módszer során a kávécseresznyét gyorsan leöblítik vagy vízben áztatják, hogy megtisztítsák a gyümölcsöt. A cseresznyéket teraszokra vagy magaságyakra helyezik. Itt néhány naptól 2 hétig a napon hagyják száradni, és rendszeresen megforgatják. Ebben az időszakban az időjárás és az általános páratartalom nagy szerepet játszik. Éjszakai vagy esős időben a kávét fóliával takarják le. A szárítás után a gyümölcshús megfonnyad, megbarnul, és végül géppel távolítják el. Ez a módszer olcsóbb, mint a nedves feldolgozás, mivel nem igényel nagy gépigényt és friss vízellátást. Ezenkívül egyedülálló ízprofilt eredményez, édes, gyümölcsös jegyekkel és telt testtel.

A brazíliai kávétermesztés eredete

Brazília uralja a kávépiacot, és a világ legnagyobb kávétermelője (a Nemzetközi Kávészervezet adatai 2018). A kávébab vándorlásának saját, bár talán nem bizonyítható története van: 1722-ben a francia guyanai hatóságoknak sikerült kávébabot szerezniük egy fogva tartott elítélttől a szabadságáért cserébe. A kezdeti sikertelen próbálkozások után Brazíliába csempészte őket Francisco de Melo Palheta katonatiszt és diplomata, aki végül sikerrel járt, és miután politikai küldetését teljesítette, a kávébab küldetését is teljesítette. A guyanai kormányzó által rendezett búcsúvacsorán a tisztelet jeléül egy gyönyörű csokrot kapott feleségétől, Madame d'Orvilliers-től, amelynek virágai között a kávéfa magjai és növényei voltak elrejtve. Így történt, hogy a brazil kávé sikerének kezdetén, 1727-ben a virágcsokrot is átadták.

Kereskedelmi név : Julietta Brazil Santos frissen pörkölt kávébab 250 g

Súly : 250 g

Tárolás : Száraz és sötét helyen tárolandó

Szlovákiában pörkölték

Forgalmazó : MI holding s.r.o., Sama Chalupku 20F, 07101 Michalovce, Tel: 0905339339.

JULIETTA
Őrlés
Kávébab
Összetétel
100 % arabika
Koffein tartalom
alacsony
Sütés
közepes
Csomagolás
250 g
chat Hozzászólások (0)