Julietta Brazil Yellow Bourbon frissen pörkölt kávébab 250 g
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
-5%

Julietta Brazil Yellow Bourbon frissen pörkölt kávébab 250 g

100% Julietta Brazil Yellow Bourbon frissen pörkölt kávébab 250 g

Ízprofil : Tiszta és kiegyensúlyozott test, édes, krémes ízzel.

Termőhely : Minas Gerais, fajta : Yellow Bourbon, feldolgozás : Mézes

Magasság : 1100-1500 m tengerszint feletti magasságban.

Pörkölés dátuma : 2023.08.02. és később

Ajánlott elkészítés: eszpresszó

Pörkölési szint: közepes pörkölés

3 972,95 Ft Adóval együtt

3 128,31 Ft Áfa nélkül

4 182,05 Ft -5%

Egységár: 15 748,61 Ft

check Azonnali szállítás

2% az áru értékét jóváírjuk a pénztárcájában ha regisztrált - 79,46 Ft

local_shipping Mikor kapom meg az árut?

Packeta.hu csütörtök 2024-05-09
Express One kedd 2024-05-07

Azédes fajta, az éghajlati viszonyok és a különleges feldolgozási módszer egy világos csésze kávét eredményez, tiszta és kiegyensúlyozott testtel, édes, krémes ízzel. A Brazil Yellow Bourbon kávé 1100 és 1500 m tengerszint feletti magasságban terem, ahol az átlagos éves csapadékmennyiség 1800 és 2000 mm között van, az átlaghőmérséklet pedig 19 °C - ideális feltételek a kávé termesztéséhez.

Mézes módszer
A mézes vagy félig nedves módszer során a kávécseresznye héját géppel eltávolítják, és a kávébabot a gyümölcshús egy részével együtt napon szárítják. A száraz módszerhez hasonlóan az időjárás és a páratartalom is fontos, hogy a babok kellőképpen kiszáradjanak, és ne erjedjenek meg. A mézes módszer elsősorban Brazíliából származik.
A mézes módszer az eltávolított gyümölcshús mennyisége szerint oszlik meg:
Fehér méz: 80-90 % (vagy akár 100 %), szárítási idő néhány nap
Sárga méz: 50-75 % , szárítási idő néhány nap
Vörös méz: 0-50 %, szárítási idő 1-2 hét
Fekete méz: minimum, szárítási idő min. 2 hét.

A kávétermesztés kezdetei Brazíliában

Brazília uralja a kávépiacot, és a világ legnagyobb kávétermelője (International Coffee Organization 2018). Saját, bár talán nem bizonyítható története van a kávébab útjának: 1722-ben a francia guyanai hatóságoknak sikerült kávébabot szerezniük egy fogva tartott elítélttől a szabadságáért cserébe. A kezdeti sikertelen próbálkozások után Brazíliába csempészte őket Francisco de Melo Palheta katonatiszt és diplomata, aki végül sikerrel járt, és miután politikai küldetését teljesítette, a kávébab küldetését is teljesítette. A guyanai kormányzó által rendezett búcsúvacsorán a tisztelet jeléül egy gyönyörű csokrot kapott feleségétől, Madame d'Orvilliers-től, amelynek virágai között a kávéfa magjai és növényei voltak elrejtve. Így történt, hogy a brazil kávé sikerének kezdetén, 1727-ben a virágcsokorral ajándékozták meg a brazil kávét.

Kereskedelmi név : Julietta Brazil Yellow Bourbon frissen pörkölt kávébab 250 g

Súly : 250 g

Tárolás : Száraz és sötét helyen tárolandó

Szlovákiában pörkölt

Forgalmazó: MI holding s.r.o., Sama Chalupku 20F, 07101 Michalovce, Tel: 0905339339.

JULIETTA
Őrlés
Kávébab
Összetétel
100 % arabika
Koffein tartalom
alacsony
Csomagolás
250 g
chat Hozzászólások (0)