Julietta Brazil Yellow Bourbon frissen pörkölt szemes kávé 250 g
100% Julietta Brazil Yellow Bourbon frissen pörkölt kávébab 250 g. Ajánlott elkészítés: eszpresszó. Pörkölési szint: közepes pörkölés.
Pörkölés dátuma : 2024.11.26. és később
2% az áru értékét jóváírjuk a pénztárcájában ha regisztrált - 85,24 Ft
Packeta.hu | péntek 2025-04-04 |
Express One | csütörtök 2025-04-03 |
-
Postaköltség: 1490 Ft 5 kg súlyig csomag esetén; 1995 Ft futár Experss One
-
Az áruk meghosszabbított visszaküldése Akár 30 napig indoklás nélkül
-
Kedvező hűségprogram minden vásárlás 2%-a vissza
-
Expressz szállítás 24 órán belül
-
A Packeta kiszállítása a kiszállítási pontra és a Z - box Express One futárral
-
Fizetési módok Utánvét, fizetési kártya, banki átutalás és QR kód, online banki átutalás
Kereskedelmi név : Julietta Brazil Yellow Bourbon frissen pörkölt kávébab 250 g
Ízprofil : Tiszta és kiegyensúlyozott test, édes, krémes ízzel.
Termőhely : Minas Gerais, fajta : Yellow Bourbon, feldolgozás : Mézes
Magasság : 1100-1500 m tengerszint feletti magasságban.
Azédes fajta, az éghajlati viszonyok és a különleges feldolgozási módszer egy világos csésze kávét eredményez, tiszta és kiegyensúlyozott testtel, édes, krémes ízzel. A Brazil Yellow Bourbon kávé 1100 és 1500 m tengerszint feletti magasságban terem, ahol az átlagos éves csapadékmennyiség 1800 és 2000 mm között van, az átlaghőmérséklet pedig 19 °C - ideális feltételek a kávé termesztéséhez.
Mézes módszer
A mézes vagy félig nedves módszer során a kávécseresznye héját géppel eltávolítják, és a kávébabot a gyümölcshús egy részével együtt napon szárítják. A száraz módszerhez hasonlóan az időjárás és a páratartalom is fontos, hogy a babok kellőképpen kiszáradjanak, és ne erjedjenek meg. A mézes módszer elsősorban Brazíliából származik.
A mézes módszer az eltávolított gyümölcshús mennyisége szerint oszlik meg:
Fehér méz: 80-90 % (vagy akár 100 %), szárítási idő néhány nap
Sárga méz: 50-75 % , szárítási idő néhány nap
Vörös méz: 0-50 %, szárítási idő 1-2 hét
Fekete méz: minimum, szárítási idő min. 2 hét.
A kávétermesztés kezdetei Brazíliában
Brazília uralja a kávépiacot, és a világ legnagyobb kávétermelője (International Coffee Organization 2018). Saját, bár talán nem bizonyítható története van a kávébab útjának: 1722-ben a francia guyanai hatóságoknak sikerült kávébabot szerezniük egy fogva tartott elítélttől a szabadságáért cserébe. A kezdeti sikertelen próbálkozások után Brazíliába csempészte őket Francisco de Melo Palheta katonatiszt és diplomata, aki végül sikerrel járt, és miután politikai küldetését teljesítette, a kávébab küldetését is teljesítette. A guyanai kormányzó által rendezett búcsúvacsorán a tisztelet jeléül egy gyönyörű csokrot kapott feleségétől, Madame d'Orvilliers-től, amelynek virágai között a kávéfa magjai és növényei voltak elrejtve. Így történt, hogy a brazil kávé sikerének kezdetén, 1727-ben a virágcsokorral ajándékozták meg a brazil kávét.
Súly : 250 g
Tárolás : Száraz és sötét helyen tárolandó
Szlovákiában pörkölt
Forgalmazó: MI holding s.r.o., Sama Chalupku 20F, 07101 Michalovce, Tel: 0905339339.
- Őrlés
- Kávébab
- Összetétel
- 100 % arabika
- Koffein tartalom
- alacsony
- Csomagolás
- 250 g
- Značka
- JULIETTA
Védőgázas csomagolásban.
Tárolás:
Tárolja száraz helyen, óvja a közvetlen napfénytől.
Forgalmazó:
MI holding s.r.o., Sama Chalupku 6296/20F, 07101 Michalovce, Szlovák Köztársaság, tel: +421905339339
Rendelés:
Minden rendelhető termék raktáron van. (ha a terméknél nincs feltüntetve más szállítási idő)
Szállítási cím:
Számlázási cím vagy szállítás másik címre az ön választása szerint.
Fizetési módok:
Utánvét (Packeta szállítónál nem elérhető), banki átutalás, bankkártyás fizetés.
Áru visszaküldése:
Meghosszabbított visszaküldési idő, akár 30 nap.
Kiszállítás: