Kimbo - olasz eszpresszó szakértő

message
Nincs hozzászólás
star
Összes értékelés 0

Kimbo – olasz eszpresszó szakértő

Érzi az olasz kávét, de nem tud választani? Valami kiváló minőségű, gazdag történelemmel rendelkező terméket keres, amely jó hírnévnek örvend a világon? Világkávéink listáján már több nagy névvel is találkozhattunk a kávé világából, és természetesen Kimbo sem hiányozhat erről a listáról.

A cég a kávégyártás művészetéről már korábban is híres Nápoly városában született. Több mint 50 évvel ezelőtt kezdődött, amikor három testvér – Francesco, Gerardo és Elio Rubinovac – együtt kezdtek el pörkölni a kávét apjuk régi pékségében.

A verseny mindig nagy volt, de ez soha nem tántorította el őket. Nem kezdtek nagyot, de eszpresszójuk híre hamar elterjedt a környékükön, és az emberek lassan, de biztosan kezdték megtudni, hogy egy új sztár emelkedik fel a kávéiparban. Az emberek messziről jöttek, hogy maguk is meggyőződjenek. A pletykák terjedtek, az üzlet virágzott, a Rubin fivérek napról napra egyre híresebbek lettek.

Hamar elkezdtek ötletelni, hogyan hagyják nyomot a kávé világában, hogyan javítsák a kávéfogyasztás élményét és magát a kávét. 1960-ban a Rubin testvérek megragadták a lehetőséget, és új kávécsomagoló rendszert alkalmaztak. Forradalmi ötlet volt a kávét vákuumcsomagolt dobozokba csomagolni. A találmány segítségével a nápolyi kávé már nem korlátozódott Nápolyra – frissen mehetett a világba, mintha egyenesen a kávézóból érkezett volna.

Ennek szellemében alakult meg 1963-ban a Café de Brasil, amely hamarosan Európa egyik legjelentősebb kávépörkölőjévé vált. Kávéjuk olyan híressé vált Olaszországban és a világban, hogy 1994-ben a Café de Brasil a második helyre került Olaszországban a Kimbo márkanév alatt, és ma is tartja ezt a pozíciót.

Azonban nem álltak meg ennél a sikernél, és elkezdtek terjeszkedni más országokba. Nem volt könnyű feladat, de manapság mindenhol élvezheti a Kimbo kávét. Ezen országok száma folyamatosan növekszik, az USA-tól és Kanadától, Franciaországon, Belgiumon és Hollandián át Ausztráliáig, Oroszországig, Japánig és más kontinensek országaiig.

A kávé minősége mindig elsősorban attól függ, hogy milyen alapanyagokból készül. Ez az oka annak, hogy a Kimbo annyi erőfeszítést fordít arra, hogy kiváló minőségű zöld kávét válasszon a különböző régiókból, ahol gyártják. A kávétermesztés minden szakaszát szakértők szigorúan felügyelik, és többszörös ellenőrzésen esnek át. Így amikor ez a kávé az asztalához kerül, biztos lehet benne, hogy csak a legjobb a legjobb.

A Kimbo ezekből a pontosan termesztett kávészemekből készült kávék széles választékát kínálja. Ez az ajánlat tartalmazza a kávét a 100% Arabica kávétól az édes kombinált Gran Gourmet kávéig vagy az extra krémes különlegességtől a koffeinmentes vagy akár a BIO bio kávéig.

Más cégekhez hasonlóan a Kimbo is minden szükséges felszerelést és kiegészítőt biztosít a teljes élményhez minden csésze kávé mellett. Ezen kívül különféle teákat vagy akár forró csokit is találhatunk itt. Itt mindent megtalál, ami eszébe jut, és még sok mást – a Kimbo kávéfőzőnél. Ha tehát a már említett kiváló minőséget és igazi olasz ízt keresi, a Kimbo biztosan nem fog csalódást okozni, és több mint ötven évnyi nápolyi kávéélményben lesz része.

Források:

HTTPS://KIMBO.CO.UK/COMPANY-HISTORY/

HTTPS://KIMBO.CO.UK/COFFEE-ORIGINS/